PurhusNet > Debatter > Skolestruktur > Asferg Skole > Borgermøde

Dybt fustrerende

Det var den fornemmelse en stor skare gik hjem med efter borgermødet på Asferg Skole. Diskussionsemnet var

Skal 7. klasse flyttes fra Asferg til Fårup?

og ganske prisværdig mødte Børne- og Kulturudvalget (BKU) op for at høre på, hvad borgerne i Asferg skoledistrikt mente om dette forslag.

Efter at det var blevet slået fast af Lars Bang, formand for BKU, at det pædagogiske betyder 98,7 % og økonomien 1,3 % blev der fra borgernes side fremlagt rigtig mange gode argumenter. Samtlige argumenterede for at bevare 7. klasse på Asferg Skole. Udvalgets bevæggrund til overhovedet at foreslå en flytning  er diffus udover at det passer bedst med Folkeskoleloven.

På trods af alle de gode argumenter og på trods af en direkte opfordring om konkret at reagere gjorde alle argumenterne ikke noget større indtryk på udvalgets medlemmer. Jo - de sagde da at de havde lyttet og at argumenterne ville indgå i "beslutningsgrundlaget", men de var ikke parate til - som det skete i Bjerregrav - at melde ud om "at nu skal der særdeles tungtvejende grunde til at forslaget gennemføres". Tværtimod mente udvalgets formand at "Det er en svær beslutning" og Lisbeth Jacobsen synes da at "Der er da  positive sider ved at lade 7. klasse blive i Asferg men også negative sider". Hvilke - hvorfor hørte vi ikke om disse ?

Det drejer sig ikke om økonomi - udvalget siger de vil lytte til borgerne - borgerne dyngede udvalget til med gode grunde til at lade 7. klasse blive. Og alligevel er det stadig en "svær beslutning". Jeg har fuldt forståelse for, at mange ikke kan tro andet, at der må være en skjult dagsorden.  Vil Børne- og Kulturudvalget tages alvorligt og følge det sæt spilleregler, som de selv har defineret, må de nødvendigvis snarest komme med en klar udmelding om, "at nu skal der særdeles tungtvejende grunde til at forslaget gennemføres".

Lad os i stedet bruge kreativiten og energien på, hvordan vi bedst og billigst får lavet de nødvendige udvidelser på Asferg Skole.

         Jens Peter Hansen
         Asfergvej 13

          

chart.dk