PurhusNet > Debatter > Skolestruktur > Asferg Skole > Idrætlederens syn

Aktive Asferg                                                                   Amtsavisen 18/12 98
Henrik Vangsted, Ejstrupmøllevej 21, Asferg

Det er nu den rigtige beslutning skal tages, hvis byrådet vil bevare helheden og sammenhængen i lokalområdet omkring Asferg Skole.

Det er derfor utrolig vigtigt, at 7. klasse bliver på Asferg skole, som en meget vigtig brik i hele lokalområdets overlevelse som et aktivt lokalområde, og det vil jeg gerne give et par bud på.

Som tilflytter til egnen i 1992 mødte vi fra alle sider en meget stor stolthed over Asferg Skole. Og vigtigheden i, at et lokalområde har en god og aktiv skole, som fungerer som samlingssted og base for lokalområdets aktiviteter.

Jeg har gennem mit virke som frivillig leder i lokalforeninger flere steder arbejdet med børn og unge, og jeg er af den klare overbevisning, at der sker en stor udvikling med børn i alderen 12-14 år. Det er en periode, hvor børnene kan være meget let påvirkelige og følsomme over for deres omgivelser.

Men det er ligeledes i den periode, børnene modnes og bliver nysgerrige og ansvars bevidste over for de opgaver, de præsenteres for. Det er derfor vigtigt, at børnene får lov at være de store i 7. klasse, hvor de har den rigtige base og tryghed til at tage de udfordringer, som bliver dem tildelt.

Som gymnastikinstruktør og leder i Purhus IF mener jeg, at man fjerner foreningens fremtidige ledergrundlag ved at fjerne 7. klasse. Det skal forstås således, at med 7. klasse tæt på lokalforeningen har vi mulighed for at skabe miljøer, hvor der kan skabes interesse og nysgerrighed for at få opgaver og ansvar, som kan give dem en ekstra ballast, samtidig med at der skabes en naturlig binding til lokalforeningen og dens kvaliteter.

Med skoleskift efter 6. klasse skabes er en unødvendig rodløshed hos børnene, hvor de skal have nye kammerater og tilbud, som der skal tages stilling til.

Derfor er det vigtigt for børnene, skolen og lokalområdet, at 7. klasse overlever på Asferg Skole som et nødvendigt fundament.

Afvikling betyder, at en udvikling bremses, og det har Asferg og omegn ikke brug for, men snarere udvikling.

Det fortjener vi.

chart.dk