PurhusNet > Rådhuset > Service Info > Service Brochurer > Fleksjob
Hop tilbage til foregående side

 

Fleksjob

Hvad er fleksjob?
Et fleksjob er et job på særlige vilkår. De er beregnet til mennesker, der har mistet noget af deres arbejdsevne. I stedet for at gå på en alt for tidlig pension, kan man få et fleksjob. Et fleksjob kan være både på fuld tid og på deltid ønsker man et fleksjob på deltid, skal man bare være opmærksom på, at deltidslønnen ikke kan suppleres med økonomisk hjælp fra kommunen.
  De fleksjob, der oprettes i virksomhederne, må meget gerne indeholde helt almindelige arbejdsopgaver, så længe den ansatte kan klare dem. Der gælder ikke de samme regler som ved jobtræning, hvor jobtræningen for eksempel ikke må tage arbejdsopgaver fra andre medarbejdere.

Hvem kan få fleksjobbene?
Mennesker med en begrænset arbejdsevne kan få fleksjobbene. Begrænsningen i deres arbejdsevne skal være varig. Det kan altså ikke lade sig gøre at få et fleksjob, selvom man for eksempel har en nedsat arbejdsevne i et år eller to Den nedsatte arbejdsevne skal også gælde i forhold til ethvert erhverv. Det er ikke nok, at den for eksempel kun gælder i forhold til det hidtige job.
  Kommunen afgør om arbejdsevnen er nedsat, så muligheden for at ti et fleksjob er tilstede. Det sker blandt andet gennem forsøg på revalidering.
  Hvis man gerne vil have et fleksjob, må man heller ikke modtage pension, og man skal være under 67 år.

Hvor er fleksjobbene?
Fleksjobbene kan oprettes både i private og i offentlige virksomheder. Alle typer af jobs kan oprettes som fleksjob med undtagelse af elevstillinger. Jobbene skal tage hensyn til den ansattes nedsatte arbejdsevne.

Løn og tilskud
Når der skal aftales løn for fleksjobbet er udgangspunktet overenskomsten for området. Den faglige organisation, arbejdsgiveren og den, der skal starte i fleksjobbet, aftaler lønnen og arbejdsvilkårene.
  Lønnen bliver udbetalt af arbejdsgiveren. Arbejdsgiveren får et tilskud til lønnen. Det kan være på 1/3, 1/2 eller 2/3 af lønnen. Tilskuddets størrelse afhænger af den ansattes arbejdsevne. Jo lavere arbejdsevne, jo højere tilskud. Udover løntilskuddet far arbejdsgiveren også tilskud til betaling af forskellige arbejdsgiverbidrag - for eksempel ATP.

Ledig efter et fleksjob
Man optjener ikke ret til dagpenge i et fleksjob, uanset om man er medlem af en arbejds1øshedskasse. Derfor får man heller ikke arbejdsløshedsdagpenge, hvis man bliver fyret fra sit fleksjob. Til gengæld kan man få en såkaldt ledighedsydelse, hvis man har været ansat i et fleksjob i minimum 52 uger. Ledighedsydelsen er på maksimalt 82% af arbejdsløsheds- dagpengenes højeste beløb. I oktober 1999 svarer det til 9.807 kr. om måneden. Man kan få ledighedsydelse i op til 3 måneder inden for 2 år. Når de 3 måneder er opbrugt, og hvis det ikke er lykkedes at skaffe et nyt fleksjob inden, har man mulighed for at få en anden økonomisk hjælp fra kommunen.

Hvad så nu?
Vi står klar med mere information og konkret hjælp Ring til beskæftigelseskonsulent Orla Kristensen på tlf 86 45 26 55 eller til Purhus Kommunes Voksenafdeling på tlf 87 82 67 00.

Hop til toppen

chart.dk