Synspunkter & Meninger:

4.5.07

Debatindlæg i Amtsavisen 30-4-2007

Godt at diskussionen om rygning på TV2 Østjylland 24. april kl. 11 blev vist midt på formiddagen, hvor kun få kigger med.

Det var deprimerende at se den udsendelse.

"Der skal være rygerum på kommunale arbejdspladser" og "Lad medarbejderne snakke sig til rette om deres rygepolitik" var budskabet fra borgmester Jensen Nyhuus. Han blev fulgt helt til dørs af Venstre's tidligere sundhedsordfører Jørgen Winther og Jette Husum, næstformand i Randers Kommunes samarbejdsudvalg.

Forsøger borgmesteren at skrue tiden tilbage til før Randers fik mod på livet? Skulle nogen stadig have den gamle opfattelse af Randers som en
identitetsløs skodby, fik de bekræftet en sådan opfattelse. Vi så en borgmester, der ude af trit med det moderne samfunds udvikling ihærdig forsøgte at indhylle sundhedsudvalgets forslag til rygepolitik i et røgslør.

I Sundhedsudvalget støttede Socialdemokratiet, Venstre og Beboerlisten forslaget om, at der ikke ryges i arbejdstiden og der ikke ryges i kommunale bygninger eller biler.

Et rigtig godt forslag, der bringer kommunen som arbejdsplads på højde med moderne, private virksomheder.Og som gavner alle medarbejderes helbred samt gør kommunen i stand til at levere en bedre service til borgerne: Beregnet ud fra landstal har rygere ansat i Randers Kommune ca. 7.000 ekstra sygedage ift. ikke-rygere.

Etiketter: , ,

.: Jens Peter Hansen 4.5.07