Synspunkter & Meninger:

12.11.07

Amtsavisen 12. november 2007

Velfærd frem for skattelettelser er et godt slogan, men flertallet af danskere tror ikke på det. Det viser en dugfrisk undersøgelse fra analyse instituttet Catinét, der har spurgt 1.011 danskere.

Det tyder på, at flertallet har en forståelse for, at velfærd ikke afhænger af skatten, men derimod af hvor store værdier vi som samfund kan producere. Der skal ydes før end der kan nydes.

Skattens funktion er ”blot” at omfordele goderne, og bør ikke have et omfang, der reducerer lysten til at yde.

Danmark er pt. i den gunstige situation, at produktion og dermed økonomi aldrig har været bedre. Valgkampen fokuserer derfor stort set alene på denne omfordeling – hvor og hvordan skal velfærden øges?

Det er jo dejligt at vi som nation kan tillade os denne luksus. Dog – glemmer vi, at produktion er forudsætningen for velfærd, kan vi hurtigt havne hvor vi tidligere har været: Dårlig konkurrenceevne og høj arbejdsløshed og dermed lavere velfærd. Husk det når krydset skal sættes.

Etiketter: , ,

.: Jens Peter Hansen 12.11.07


4.11.06

Amtsavisen 3-11 2006

Henning Nyhuus Jensen bruger en del energi på at producere læserbreve i Amtsavisen samt pressemeddelelser vendt mod regeringen.

Måske derfor har han ikke fået læst Kommunen, der er en lille ugeavis målrettet kommunalpolitikere. Såfremt han havde nået det, ville han nok ikke fortsat fremføre sin klagesang om, hvordan vi er blevet snydt i opgave- og udligningsreformen.

I en forsideartikel i Kommunen refereres ordret fra Lykke Rasmussens forklaring i Folketinget. At udligningsreformen er en fordelingsnøgle, der bl.a. er opstillet ved brug af tal fra 2003 vedrørende sociale udgifter. Siden udligningsreformen blev vedtaget, er der kommet nyere tal, og udviklingen er heldigvis ikke stået stille. Dvs. at kommuner, der har haft en gunstig udvikling vil få mindre og kommuner med en dårlig udvikling vil få mere, når det nyeste talmateriale køres igennem fordelingsnøglen. Dette er logik for perlehøns og ganske retfærdig.

Randers er inde i en rigtig gunstig udvikling – også på det sociale område, hvor antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet dramatisk takket være en målrettet indsats. Herved spares rigtig mange penge – faktisk vil Ny Randers have 150 mio. kr. mere at gøre godt med, når vores udgifter til kontanthjælp kommer ned på landsgennemsnittet. Og så får vi naturligvis mindre i udligning.

Når Henning Nyhuus Jensen bliver borgmester vælger han forhåbentlig at prioritere saglighed frem for politiske manifestationer – det vil tjene Randers bedst i de kommende tre år.

Etiketter: , ,

.: Jens Peter Hansen 4.11.06