Synspunkter & Meninger:

9.5.06

Amtsavisen 12-5 2006

Nuværende Randers byråd har dygtigt markedsført det iøjefaldende røde R logo sammen med sloganet ”Randers – mod på livet”. Institutioner, Handelsråd, Erhvervsråd, virksomheder og arrangementer bruger logoet ligesom det naturligvis også pryder kommunalt materiale.

Det skal være slut nu, hvis radikale Mogens Nyholm og Beboerlistens Bjarne Overmark får magt som de har agt. Førstnævnte har i Sammenlægningsudvalget foreslået logoet erstattet af et nyt (uden at forholde sig til prisen på en sådan operation) og Overmark gjorde det klart, at ”nu blæser der nye vinde – Venstre skal ikke være de eneste, der sætter et mærke for eftertiden”.

Jeg opfatter det som et dyrt politisk drilleri. Om man kan lide logoet eller ej er det et faktum, at logoet har bidt sig godt fast, og som sådan bidrager til fælles identitet og markedsføring af Randers. At logoet blev lavet for den lille Randers kommune betyder i denne sammenhæng mindre – fra 2007 er vi alle borgere i Randers kommune.

Sammenlægningsudvalgets formand Henning Nyhuus Jensen har i to gange udsat afgørelsen – sidste gang med henblik på mere tid til overvejelse efter at have erfaret, at den borgerlige gruppe ville stille forslag om, at logoet fortsat kan benyttes på kommunalt materiale.

Forhåbentlig betyder tænkepausen, at fornuftige kræfter i Socialdemokratiet siger nej til politisk drilleri og ja til at kommunen fortsat via brug af logoet trækker på samme hammel som erhvervsliv, institutioner og foreninger.

Etiketter: , ,

.: Jens Peter Hansen 9.5.06


14.11.05

Lars Bang efterspørger mine politiske visioner og resultater. Det overrasker mig, at han ikke ligesom mere end 1.200 andre har kigget ind på http://www.jenspeterhansen.dk/, hvor jeg om noget ganske omfattende fremlægger, hvad jeg står for. For at undgå det sædvanlige plidder pladder om bedre og mere af alting, har jeg på hjemmesiden bl.a. sammenholdt mine holdninger med konkrete handlinger.

Skal vi snakke visioner, der i disse dage kommer i stride strømme som skidt fra en spædekalv, er min vision at skabe den vækst og udvikling, der kan finansiere alle de gode intentioner. Jeg lader det ikke blive ved snakken – helt aktuelt har jeg presset videnskabsminister og samarbejdet med Udviklingskontor og Erhvervsråd om i første omgang at sikre, at Randers bliver nævnt i en rapport om KVLs (Landbohøjskolens) fremtidige organisering og placering. På sigt kunne det dreje sig om 1.700 arbejdspladser og 3.500 studerende.

Hvad angår politiske resultater ville Lars Bang - hvis han ellers sad i Purhus byråd – have oplevet, at der er sket en ændring af kulturen mod mere åben debat og uenighed i byrådssalen. Konkret har jeg stillet forslag om og fået byrådets opbakning til, at bilag til dagsordener i såvel byråd som udvalg ligger offentlig tilgængelige på internettet. Se mere på www.jenspeterhansen.dk

Etiketter: , ,

.: Jens Peter Hansen 14.11.05